οι κηπουροι τησ αυγησ

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Το μόνο βέβαιο είναι ο τι ούτε ψηφοφορία έγινε , ούτε απορριπτική απόφαση, ελήφθη, για την υπόθεση της αγωγής του τ. Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα κατά του συναδέλφου Γ. Παπαχρήστου , για το ρεπορτάζ του στα ΝΕΑ. Συνεπώς ΔΕΝ απερρίφθη το αίτημα για πρόσθετη παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ υπέρ του μέλους της, στη συγκεκριμένη υπόθεση, όπως ανακριβώς αναφέρει στο δημοσίευμα της η αρθρογράφος της εφημερίδας.....






Επιστολή Τσαλαπάτη στο Enimerosi24

Προς την enimerosi 24.gr
Υπόψη κ. Διαχειριστού
info@enimerosi24.gr


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πληροφορήθηκα, από την ανάρτηση σας, την –όχι τυχαία-fake δημοσίευση στην ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς «Αυγή», για κάποια απόφαση που ΔΗΘΕΝ ελήφθη στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ( της Τρίτης 25.05.2021) και στην οποία δήθεν ψήφισα θετικά εγώ και ένας ακόμη συνάδελφος.

Το μόνο βέβαιο είναι ο τι ούτε ψηφοφορία έγινε , ούτε απορριπτική απόφαση, ελήφθη, για την υπόθεση της αγωγής του τ. Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα κατά του συναδέλφου Γ. Παπαχρήστου , για το ρεπορτάζ του στα ΝΕΑ. Συνεπώς ΔΕΝ απερρίφθη το αίτημα για πρόσθετη παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ υπέρ του μέλους της, στη συγκεκριμένη υπόθεση, όπως ανακριβώς αναφέρει στο δημοσίευμα της η αρθρογράφος της εφημερίδας.

Τόσο ένας άλλος συνάδελφος, όσο κι εγώ τοποθετηθήκαμε στη συνεδρίαση θετικά ως προς το αίτημα της πρόσθετης παρέμβασης, σε αντίθεση με την Πρόεδρο που είπε όχι όπως και ο ΓΓ και Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ. Με εξαίρεση τον εκπρόσωπο της «Δημοσιογραφικής συνεργασίας», που δήλωσε ότι δεν παίρνει μέρος στη συζήτηση τα άλλα παρόντα μέλη ( συνδεδεμένα) στο ZOOM, δεν εκφράσθηκαν και ούτε ψήφισαν. Απλώς η υπεύθυνη των πρακτικών ειδική γραμματέας, έσπευσε να δηλώσει ότι συμφωνεί με την έκδοση επιστολής συμπαράστασης η οποία τελικά εκδόθηκε. Aφορά όμως υποθέσεις άλλων συναδέλφων!..


Μέχρι αργά χθες το απόγευμα ήταν σε εξέλιξη προσπάθεια για να διατυπωθεί κείμενο απόφασης!.. Έπεσε όμως στο κενό και αυτή η απόπειρα όταν ζήτησα και άκουσα το ηχητικό απόσπασμα της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Το συγκεκριμένο θέμα της πρόσθετης παρέμβασης υπέρ του συναδέλφου και του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης, είχε περιληφθεί προς συζήτηση σε τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις μετά την πρωτοκόλληση σχετικού εγγράφου του συναδέλφου, που υπογράφει ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κ Σωτ. Φέλιος .


Η θέση την οποία εξέθεσα στο ΔΣ και επανέλαβα στη τοποθέτηση μου είναι ότι μετά από αίτημα συναδέλφου είναι αυτονόητη η πραγματοποίηση πρόσθετης παρέμβασης από την Ένωση και δεν απαιτείται προηγουμένως απόφαση του ΔΣ, όπως ήδη γίνεται σε κάθε περίπτωση. Απλώς γίνεται ενημέρωση του ΔΣ και παρέχεται εξουσιοδότηση στους νομικούς στην περίπτωση που δεν τους καλύπτει η γενικότερη την οποία έχουν. Στην τελευταία μάλιστα συνεδρίαση ανέφερα και τα εξής:


-Η ΕΣΗΕΑ δύναται ( κατ’ άρθρο 80,81,82 του Κώδικα Πολιτική Δικονομίας) και οφείλει να ανταποκριθεί σε αίτημα πρόσθετης παρέμβασης μέλους του Σωματείου.
-Η ΕΣΗΕΑ θα πρέπει να κάνει το καθήκον της σύμφωνα με το καταστατικό και το νόμο .
31/05/2021


Δημήτρης Ι Τσαλαπάτης Μέλος ΔΣ ΕΣΗΕΑ
π. Α΄ Αντιπρόεδρος ΕΣΗΕΑ π. Πρόεδρος ΠΟΕΣΥ

————————————
Διαβάστε σχετικά: Μαλλιοτραβήγματα (δημοσιογραφικά) για την αγωγή Τσίπρα στον Παπαχρήστο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου