οι κηπουροι τησ αυγησ

Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

ΔΥΟ ΕΓΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΕΣ ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ....


Έχοντας σχεδόν απουσιάσει από το προσωπικό μου blog και από τα λοιπά κοινωνικά δίκτυα από τον προηγούμενο μήνα, αρχίζω να ανακτώ πάλι τη θετική αίσθηση των πραγμάτων και τα απαραίτητα κέφια, ώστε να αρχίσω να επανέρχομαι στην εξ αποστάσεως ανθρώπινη επικοινωνία. 

Η αιτία απλή, απλούστατη και η αντίδραση ανθρώπινη και άμεση: “Ψηλαφίζοντας” το σώμα μου στο σημείο του λαιμού, ένιωσα να πιάνω κάτι “ξένο” και ελαφρώς ογκώδες. Λες, είπα μέσα μου κι άρχισαν μαύρες σκέψεις…Μην το αφήσεις στην τύχη του, ήταν η πρώτη προτροπή του γιατρού, κάτι τέτοια μπορεί να κρύβουν ύπουλες καταστάσεις, με τις κακοήθειες να παραμονεύουν….Οπερ και εγένετο με ευλάβεια θρησκευτική…Από το υπερηχογράφημα,λοιπόν, που ενετόπισε  την ακριβή θέση του μορφώματος στο ύψος της δεξιάς παρωτίδας, στο ευαίσθητο σημείο από όπου διέρχεται και διακλαδίζεται το προσωπικό νεύρο, στη μαγνητική τομογραφία που επιβεβαίωσε το αρχικό εύρημα και την πολύωρη χειρουργική επέμβαση στη Βιοκλινική Αθηνών γιά την αφαίρεσή του…

Τέλος καλό λοιπόν, όλα καλά; Όχι, διότι, σε συνέχεια αυτής της επιτυχούς επέμβασης, ο υπερδιογκωμένος από πολλών ετών προστάτης μου βρέθηκε να μού είχε φράξει τη ουρήθρα, απαγορεύοντας σχεδόν την φυσική ούρηση, με όλους τους περαιτέρω κινδύνους.

Δεύτερο χειρουργείο, λοιπόν, σε λιγότερες από 20 ημέρες, για την σχεδόν πλήρη αφαίρεση προστάτη, με την πιό σύγχρονη διεθνώς, ρομποτική διαδικασία,γνωστή ως Da Vinci, στο Θεραπευτήριο “ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ” Νέου Φαλήρου, με επιτυχία και αυτό, με τους απαιτούμενους εν συνεχεία χρόνους πλήρους αποθεραπείας.

Ευχαριστώ με την ευκαιρία το διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, χειρουργό Βασίλη Μέρμηγκα και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ουρολογίας στο Γερμανικό Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης,Βασίλη Πουλάκη με την Ιατρική του Ομάδα, γιά την καλύτερο εαυτό τους που έδωσαν γιά την επιτυχία των δύο διαδοχικών ιατρικών επεμβάσεων. Αρνητικές ήσαν, ευτυχώς,  και οι δύο ιστολογικές αναλύσεις των αντίστοιχων ευρημάτων στα δύο αντίστοιχα Θεραπαυτήρια. 

Έτσι είναι η ζωή: προχωρεί μέσα από προβλήματα, που μάς κάνουν να εκτιμήσουμε την αξία της και να τη θωρακίζουμε, κατά το δυνατό, από απειλές και προβλήματα!

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

2 σχόλια: