οι κηπουροι τησ αυγησ

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Τουλάχιστον ας υπάρξει, εις ό,τι αφορά το Θεοδωρικάκο, ο απαραίτητος χώρος και χρόνος προκειμένου να εκδηλώσει τη δική του «γραφή», πριν σπεύσουν να τον «κρεμάσουν» κάποιοι από τα κοινωνικά δίκτυα. Λιγότερη βουή συνεπώς και περισσότερη εγκράτεια. Είναι στοιχειώδες!...






H δήλωση Θεοδωρικάκου είναι σωστή και επί της ουσίας του θέματος-προβλήματος που έχει αναδειχθεί εκ των πραγμάτων. Απαιτείται ιδιαίτερη ψυχραιμία και περίσκεψη όταν συζητούνται δημοσίως τέτοια θέματα, από την ασφάλεια του καναπέ που «επιτρέπει» εύκολες θέσεις που δεν είναι παρά αναθέματα, τα οποία δεν λαμβάνουν υπ’όψιν τα πραγματικά δεδομένα, άγνωστα εν πολλοίς, αλλά απλώς ενεργοποιούν άκαιρα και τελικώς αντιπαραγωγικά ανακλαστικά. 

Το θέμα- πρόβλημα με τους Έλληνες ρομά είναι γνωστό από ετών, διαχρονικό τελικώς, με εκφάνσεις που δεν άργησαν να εκδηλωθούν από χθές, από τα...Εξάρχεια, μέχρι τις καταλήψεις οδοστρωμάτων που ακολούθησαν. Δεν έχει νόημα, συνεπώς, ούτε να το σκεπάζουμε κάτω από το χαλί, αλλά ούτε και να το προκαλούμε/πυροδοτούμε περισσότερο,γνωρίζοντας το σύνθετο χαρακτήρα του, που φθάνει σε παραβατικές και έκνομες συμπεριφορές. 

Γενικότερα δε υπάρχει μείζον πρόβλημα ασφαλείας στη Δυτική Αττική, το οποίο δίνει διαρκώς εντάσεις και προκλήσεις, στην αντιμετώπιση των οποίων εμπλέκονται άμεσα οι «αστυνομικοί του δρόμου» υπό συνθήκες κάθε άλλο παρά εύκολες, γεγονός που απαιτεί ετοιμότητα και αποφασιστικότητα απέναντι στο άγνωστο που καλούνται να αντιμετωπίσουν επιτυχώς, (και) με τον υπηρεσιακό τους οπλισμό απαραίτητο που φέρουν, απαραίτητο συνοδευτικό εργαλείο τόσο γιά την ευόδωση της αποστολής, όσο και γιά την ατομική τους ασφάλεια. 

Υπάρχει ισορροπία μεταξύ των δύο συνιστωσών; Πρέπει να υπάρχει και να αναζητείται, μετά και από τις κατάλληλες οδηγίες/εκπαίδευση της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. προς το υπ’ αυτή προσωπικό, διαρκώς επικαιροποιούμενη και αναθεωρούμενη οψέποτε απαιτείται. 

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ και όχι μόνον, που δεν γνωρίζει «ησυχες» στιγμές στην εκτέλεση της αποστολής δεν είναι απέναντι στον πολίτη, αλλά στο πλευρό του γιά τα δύσκολα, πράγμα που επιβεβαιώνεται σε καθημερινή βάση. 

Κακώς-κάκιστα ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να κεφαλοποιήσει άμεσα- πολιτικά όσα έγιναν στο Πέραμα, θέτοντας στο στόχαστρο τους αστυνομικούς, χρήσιμους κατά τα λοιπά γιά την ασφάλεια των γραφείων του και την προσωπική ασφάλεια της ηγεσίας του και των μελών της ΚΟ του.

Είναι λάθος, ακόμη, υπό τέτοιες συνθήκες, να δαιμονοποιούνται με ευκολία οι προκάτοχοι του Θεοδωρικάκου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είτε από τη ΝΔ (Μιχ. Χρυσοχοίδης), είτε από το ΣΥΡΙΖΑ (Ν. Τόσκας), που δεν παρέλειψαν να «σπάσουν αυγά» γιά την ασφάλεια των πολιτών, ως εκεί που τούς «επαιρνε», βαλλόμενοι ακόμη και εκ των ένδον των πολιτικών τους χώρων. 

Τουλάχιστον ας υπάρξει, εις ό,τι αφορά το Θεοδωρικάκο, ο απαραίτητος χώρος και χρόνος προκειμένου να εκδηλώσει τη δική του «γραφή», πριν σπεύσουν να τον «κρεμάσουν» κάποιοι από τα κοινωνικά δίκτυα. 

Λιγότερη βουή συνεπώς και περισσότερη εγκράτεια. Είναι στοιχειώδες!...

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου