οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Όσοι γνώριζαν την Ματίνα Βολάκη, θα κρατούν στην μνήμη τους την εικόνα μίας ενάρετης συναδέλφου δημοσιογράφου, που διακρινόταν για τον αδαμάντινο χαρακτήρα της, τις αταλάντευτες αξίες και την αξιοπρέπεια, με την οποία πορεύθηκε στο βίο της. Και θα την μνημονεύουν ως μία άξια γυναίκα, με πολλή και αδιαπραγμάτευτη αγάπη για την οικογένειά της, τη ζωή και τη δημοσιογραφία που υπηρέτησε και ετίμησε...


ΜΑΤΙΝΑ ΒΟΛΑΚΗ (1949-2023)
Μία εκλεκτή δημοσιογράφος και εξαιρετική γυναίκα, ένα άτομο ενάρετο που ξεχώριζε ως προσωπικότητα, αποτελώντας το σημείο των θετικών αναφορών από πολλούς, η Ματίνα Βολάκη, έφυγε από τη ζωή, χθες Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023. Ήταν 74 ετών.

Η Ματίνα κατέληξε σε συνέχεια βαρέως εγκεφαλικού που την χτύπησε στις διακοπές της στην Κάρπαθο, την ώρα που κολυμπούσε στο Λευκό, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου να την ανατάξουν, σε συνέχεια της ταχείας μεταφοράς της στην Ελευσίνα, με μεταγωγικό αεροσκάφος «C-130H» της ΠΑ.

 

Η εξόδιος ακολουθία για τη Ματίνα Βολάκη θα τελεσθεί στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2023, στις 11:00. Όσοι θέλουμε να την αποχαιρετίσουμε και να την τιμήσουμε..

Χωρίς το σύζυγό της, Νίκο Ρεΐση, που είχε χάσει, είχε καταλύσει στο πατρικό σπίτι του,στο Μεσοχώρι Καρπάθου,με το ίδιο παρόντα-απόντα, καθώς είχε φύγει από τη ζωή στις αρχές αυτού του χρόνου...

Η Ματίνα Βολάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Μετά το πέρας των λυκειακών σπουδών της, παρακολούθησε τριετείς σπουδές δημοσιογραφίας και ακολούθως τριετή μετεκπαίδευση στο Τμήμα Κοινωνιολογίας της Παντείου Ανωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών, αποκτώντας τους αντίστοιχους τίτλους. Κι όλα αυτά παλεύοντας με τις δυσκολίες της ζωής γιά την επιβίωση και το συνεχή- συνεπή αγώνα της γιά να καταξιωθεί στη δημοσιογραφία που είχε θέσει, ως στόχο ζωής, να υπηρετήσει. Είχε παρακολουθήσει, επίσης, ως υπότροφος του διεθνούς δημοσιογραφικού οργανισμού Journalistes en Europe, ετήσιο μετεκπαιδευτικό δημοσιογραφικό πρόγραμμα, με έδρα το Παρίσι.

Τη δημοσιογραφική της καριέρα ξεκίνησε το 1974 στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ» και ακολούθως, το 1978 στην «Πρωινή Ελευθεροτυπία». Στη συνέχεια, εργάσθηκε, επί δεκαετίες, στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», στο τμήμα της διεθνούς ειδησεογραφίας, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Είχε εκδώσει δικό της περιοδικό για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας και είχε δώσει ενεργό παρών στο χώρο του δημοσιογραφικού συνδικαλισμού, μέσω της ΕΣΗΕΑ.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ: Όσοι γνώριζαν την Ματίνα Βολάκη, θα κρατούν στην μνήμη τους την εικόνα μίας ενάρετης συναδέλφου δημοσιογράφου, που διακρινόταν για τον αδαμάντινο χαρακτήρα της, τις αταλάντευτες αξίες και την αξιοπρέπεια, με την οποία πορεύθηκε στο βίο της. Και θα την μνημονεύουν ως μία άξια γυναίκα, με πολλή και αδιαπραγμάτευτη αγάπη για την οικογένειά της, τη ζωή και τη δημοσιογραφία που υπηρέτησε και ετίμησε...

Eκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους της και ιδιαιτέρως την πολυαγαπημένη της αδελφή Ελένη και τον ανιψιό της Χρήστο.

Αγαπημένη μου Ματίνα, ανακαλώ στην μνήμη μου όσα ζήσαμε μαζύ και και σε αποχαιρετώ με ιδιαίτερη θλίψη και απέραντη τιμή. Γαίαν έχοις ελαφράν...

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου