οι κηπουροι τησ αυγησ

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

ΠΩΣ ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ, ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ....













Eάν είναι κοινώς-πανκοίνως μάλλον-επιβεβλημένο και τελικώς αυτονόητο, ότι οι  μισαλλοδοξίες και οι ιδεοληψίες, τελικώς οι φανατισμοί και οι εξαρτημένες κρίσεις δεν επιτρέπονται σε νοήμονες ανθρώπους, υπεύθυνους πολίτες, τούτο συνιστά sine qua non προϋπόθεση γιά όσους έχουν ταχθεί να πληροφορούν τους πολίτες από τα πάσης φύσεως μέσα ενημέρωσης, τελικώς γιά τους δημοσιογράφους, που δεν νοείται, είναι ασυμβίβαστο να μετατρέπονται σε «δημοσιογράφους» από την ίδια την στάση τους!

Και είναι αυτό ακριβώς που συστηματικώς καταπατάται από τις αναρτήσεις του ιστοτόπου «Militaire», πιστού παρακολουθήματος της ΣΥΡΙΖΑίϊκης προπαγάνδας, την οποία υπηρετούν πιστά, όπως και επί των ημερών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ιδίως με τον τότε ΑΝΕΛάρχη ΥΕΘΑ, αλήστου μνήμης Παν. Καμμένο, να τυγχάνει αφόρητης προβολής.

Έτσι και χθες δεν μπορούσε να λείπει από το «Militaire» του συντρόφου Καρβουνόπουλου η συνήθης βολή εναντίον του προσώπου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κων. Φλώρου, την καταλληλότητα του οποίου να παραμείνει στην ενέργεια στις αρχές του 2019, είχε υπερασπισθεί –όπως αναφέρεται- ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ του Τσίπρα, Δημ. Βίτσας, κατ’ αντίθεση με τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Γ. Καμπά, που μόλις είχε επιλεγεί εκείνες τις ημέρες από το ΚΥΣΕΑ του Τσίπρα. Σιγά μην έλειπε από τον ιστότοπο του Καρβουνόπουλου η πολλαπλή ενημέρωση γιά τις ένδον συζητήσεις στο ΣΥΡΙΖΑ «του».

Έλάτε, όμως, που το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και προδίδονται όσοι αυταπατώνται ότι μπορούν να ψεύδονται ασυστόλως...

Πράγματι, λοιπόν, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κων. Φλώρος, τότε Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ και Αντιστράτηγος στον βαθμό, διεσώθη τότε με τη μετάθεσή του στην τύποις ιεραρχικώς  ανώτερη θέση του Διοικητή 1ης Στρατιάς στη Λάρισα, «θέση-ψυγείο», όπως θεωρείται από πολλούς, με τον εκάστοτε κάτοχο της θέσης αυτής να αποστρατεύεται συνήθως στις αμέσως επόμενες κρίσεις.

Στις ίδιες κρίσεις τότε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είχαν αποστρατευθεί ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Διοικητής της  Σχολής Εθνικής ΄Αμυνας, Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος, που ο «κόσμος» του ΠΝ ήθελε να αναλαμβάνει επόμενος Αρχηγός ΓΕΝ. Την γλύτωσε, παραμένων στην ενέργεια, ο τότε Υπαρχηγός Στόλου Υποναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης που δεν "χωρούσε" στο Αρχηγείο Στόλου, εξ ού και μετετέθη στη θέση-ψυγείο του Υποδιοικητή ΣΕΘΑ, προθάλαμο ομοίως βέβαιης αποστρατείας.

Δυστυχώς, όμως, η τριπλή εκλογική ήττα των ΣΥΡΙΖΑίων το Μάϊο-Ιούλιο του 2019, αχρήστευσε τα σχέδια επί χάρτου που είχαν καταστρώσει και ευτυχώς ήλθαν τα πάνω-κάτω με την επόμενη Κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία, μόλις ανέλαβε, ενέταξε τον Στρατηγό Στεφανή ως ΥΦΕΘΑ και επέλεξε το Ναύαρχο Διακόπουλο ως Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας.

Και σε συνέχεια, τον Ιανουάριο του 2020, η Κυβέρνηση της ΝΔ, αφού διετήρησε ως τότε τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ Πτέραρχο Χρ. Χριστοδούλου και ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γ. Καμπά, επιλογής της απελθούσης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ,δίχως να προχωρήσει σε έκτακτες κρίσεις ως ηδύνατο, ετοποθέτησε τον Αντιστράτηγο Φλώρο ως επόμενο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, προαγόμενο σε Στρατηγό και τον Υποναύαρχο Λυμπέρη ως επόμενο Αρχηγό Στόλου, προαγόμενο σε Αντιναύαρχο, θέσεις που κατέχουν αμφότεροι γιά τρίτο χρόνο.

Τα προηγούμενα δεν είναι διόλου ασήμαντα και βεβαίως άγνωστα στον λαλίστατο ιστότοπο «Militaire», που αυταπατάται ότι μπορεί με περισσή ευκολία να σερβίρει όποια αλήθεια συμφέρει την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενη ακόμη και με απειλές, όπως διαφαίνεται στην τελευταία φράση της σχετικής ανάρτησης. Γνωρίζουν κάτι, διετάχθησαν από το κομματικό ιερατείο της Κουμουνδούρου να ψελίσουν κάτι; Ίδωμεν....

Οράτε το δημοσίευμα από το link:

https://www.militaire.gr/to-anekdoto-gia-to-geetha-kai-poy-piastike-adiavastos-o-archigos-toy/
















Tαυτοχρόνως, όμως, όντες και πονηρούληδες στο ΣΥΡΙΖΑίϊκο ιστότοπο, είπαν γιά «ξεκάρφωμα» να το παίξουν και ολίγον...αντιΣΥΡΙΖΑ, μήπως και διασκεδάσουν τις πασίγνωστες εξαρτήσεις τους.

Και αφιέρωσαν ολόκληρο θέμα γιά τον εκσυγχρονισμό των 38 μαχητικών αεροσκαφών «F-16/block 50» που είχαν αγορασθεί επί των ημερών της Κυβέρνησης Κων. Μητσοτάκη, που ένέκρινε τελικώς η Κυβέρνηση Κυρ. Μητσοτάκη και που πεισματικώς αρνούνταν οι ΣΥΡΙΖΑίοι στην Κυβέρνηση.

Από όσα μάλιστα παρατίθενται, προκύπτει ότι γνωρίζουν καλώς το θέμα στο «Militaire» σε λεπτομέρειες από τότε, γεγονός που σημαίνει ότι όταν οι διαρροές λειτουργούσαν, αν δεν λειτουργούν και σήμερα, ρολόι μεταξύ διαρροέων και αποδεκτών διαρροών, τότε, στο παιχνίδι της δημοσιότητας έστω, κανείς δεν μένει με παράπονο....

Το σχετικό link:

https://www.militaire.gr/pernaei-epiteloys-o-eksygchronismos-ton-f-16-block-50/

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου