οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

«Αυτή τη στιγμή ο Τσίπρας είναι θείο δώρο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση στη χώρα», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης. «Υπάρχει ένα τεράστιο κενό έλλειψης αντιπολίτευσης απέναντι σε μια πολύ κακή κυβέρνηση"





Θεσσαλονίκη, 6 Μαΐου 2021

 

Παναγιώτης Λαφαζάνης: 

«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει τελειώσει πολιτικά 

και αποτελεί βαρίδιο για τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι τακτικιστής και το κύριο που τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα της εξουσίας και η καρέκλα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, με τη φιλοδοξία να επανέλθει, υποτίθεται, στην εξουσία. Για μένα ο Αλέξης Τσίπρας έχει τελειώσει πολιτικά, δεν έχει μέλλον. Και όσο είναι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα βαρίδιο γι αυτό το κόμμα.»

Τα παραπάνω τόνισε ο πρώην υπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ και πρώην επικεφαλής της ΛΑΕ κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο Radio North 98 της Θεσσαλονίκης, με αφορμή άρθρο που δημοσίευσε (ενόψει έκδοσης του βιβλίου του με τίτλο «η Μεγάλη Προδοσία») περί παρασκηνιακής συμφωνίας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ το 2015 με αντάλλαγμα την υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου από την τότε αντιπολίτευση, την οποία εν συνεχεία δεν τήρησε ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτή τη στιγμή ο Τσίπρας είναι θείο δώρο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση στη χώρα», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης. «Υπάρχει ένα τεράστιο κενό έλλειψης αντιπολίτευσης απέναντι σε μια πολύ κακή κυβέρνηση.»

Στην παρατήρηση ότι από την πλευρά του τότε Προέδρου της ΝΔ και νυν Ευρωβουλευτή κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, διαψεύδονται οι ισχυρισμοί του, ο κ. Λαφαζάνης απάντησε: «Δεν μπορεί να πει κάτι το διαφορετικό ο κ. Μεϊμαράκης, διότι αν ομολογούσε ότι υπήρχε μια τέτοια συμφωνία θα έπρεπε να ομολογήσει και ότι ο Τσίπρας τους ενέπαιξε, ότι ο Τσίπρας υφάρπαξε την ψήφο τους για να τους τη φέρει μετά και επομένως ότι ήταν θύματα μια μεγάλης κοροϊδίας. Δεν θα το έκανε ποτέ δημόσια ο κ. Μεϊμαράκης. Η αλήθεια είναι όπως ακριβώς τη λέω 100% τα 100%, διότι είναι διασταυρωμένη απολύτως, πρώτα από μένα, που ζούσα τα γεγονότα τότε αλλά και από ισχυρότατες πηγές μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ και μέσα από τη ΝΔ.»

Χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις, ο ίδιος συνέχισε: «Από το δημοψήφισμα και το αποτέλεσμα, πανικοβλήθηκαν όλοι τους, διότι το δημοψήφισμα τίναζε στον αέρα τη μνημονιακή Ελλάδα. Λοιπόν, όλοι αυτοί από την επόμενη ημέρα το πρωί, με επικεφαλής τον Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο, λειτουργούσαν ως παρακρατική, συνωμοτική ομάδα, υπό την κηδεμονία των Γερμανών, για να στερεώσουν και να συνεχίσουν την πορεία της χώρας μας πάνω στις μνημονιακές ράγες.»

Στην παρατήρησε ότι οι αποκαλύψεις του θα μπορούσαν να ερμηνευτούν και ως προσπάθεια διάχυσης της ευθύνης Τσίπρα για την «κωλοτούμπα» του δημοψηφίσματος στο σύνολο του πολιτικού συστήματος, ο κ. Λαφαζάνης, τόνισε πως δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση: «Την επόμενη μέρα από το δημοψήφισμα συνεκλήθη συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, το οποίο συνωμοτούσε για το πώς θα αλλοιώσει την ψήφο του ελληνικού λαού.»

Τέλος ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε την άποψη πως «μετά την πανδημία έρχεται νέο μνημόνιο λόγω της υπερδιόγκωσης του Δημοσίου Χρέους».

Ολόκληρη η συνέντευξη: https://www.youtube.com/watch?v=j6df7Btjrfc

Από "ΤΑ ΝΕΑ"


"ΤΑ ΝΕΑ", 06/05/21


 Να φωτιστεί το σκοτεινό 2015

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει πολλές φορές εκφράσει την πικρία του για τον άλλοτε πολιτικό αρχηγό του, τον Αλέξη Τσίπρα. Η ανάλυσή του για την κυβερνητική πολιτεία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνοψίζεται στην ακόλουθη δήλωσή του, στις αρχές του προεκλογικού 2019: «Τσίπρας και Καμμένος, αφού από κοινού εξαπάτησαν επί τέσσερα χρόνια τους πολίτες, πρόδωσαν το μεγαλειώδες Οχι του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, ψήφισαν το καταστροφικό τρίτο μνημόνιο, ξεπούλησαν τον εθνικό μας πλούτο...» (13/1/2019). Η απαξίωση προς το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα από τον άλλοτε συνοδοιπόρο του είναι συνεχής, έχει εκφραστεί σε κάθε ευκαιρία. Τον θεωρεί αμοραλιστή και αδίστακτο συκοφάντη, του φορτώνει τη συκοφαντική, όπως λέει, φήμη ότι ζητούσε να κάνουν ριφιφί στο Νομισματοκοπείο (ΤΟ ΒΗΜΑ, 19/2/2020). Κι είναι πεισμένος ότι η κυβερνητική πολιτεία των άλλοτε εταίρων του έχει στηριχτεί «σε σκοτεινά παιχνίδια και μεθοδεύσεις πολιτικών και εκλογικών σκοπιμοτήτων» ακόμα κι αν απ' αυτά επωφελούνταν χρυσαυγίτες (9/10/2020).

Ο Λαφαζάνης είναι ο ριγμένος σε εκείνο το εγχείρημα της πρώτη φορά Αριστεράς. Συνυπήρξε όμως με τον Καμμένο, εν πλήρει επιγνώσει της επιλογής του, και δεν έκρυβε τη συμπάθειά του σε αυταρχικά καθεστώτα όπως της Ρωσίας ή της Κίνας, από τα οποία θα ανέμενε τη στήριξη μιας Ελλάδας εκτός του δυτικού δημοκρατικού κόσμου. Η εξέλιξη προφανώς τον πίκρανε. Η ΛΑΕ, το κόμμα του μετά την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφηκε ως ένα δυσκίνητο και αριστερίστικο σχήμα, όταν ακόμα και ο Βαρουφάκης κατάφερε να εκπροσωπηθεί κοινοβουλευτικά.

Αρα, η πικρία του εξηγεί και το μένος του κατά του Τσίπρα. Αλλά στο κείμενο που δημοσίευσε την Πρωτομαγιά στην ιστοσελίδα iskra.gr, δεν δημοσιεύει κρίσεις όσο τα γεγονότα από μέσα. Κι αυτό έχει σήμερα την αξία του.

Ο Λαφαζάνης ισχυρίζεται ότι ο Τσίπρας είχε δεσμευτεί να προωθήσει λύση «συγκυβέρνησης» του μνημονιακού πλέον ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου στις 14 Αυγούστου 2015. Μάλιστα, λέει, στο πλαίσιο των συνεννοήσεων για μια τέτοια λύση, ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, είχε πειστεί να αποδεχτεί πρωθυπουργό σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας τον Γιάννη Δραγασάκη. Ετσι κατάφερε να ψηφιστεί το τρίτο μνημόνιο με 222 ψήφους.

«Μετά από αυτόν τον απρόσμενο "θρίαμβο"», προσθέτει ο Λαφαζάνης, ο Τσίπρας «"πούλησε" τα "συνεταιράκια" του και έσπευσε να παραιτηθεί, προκειμένου να προκηρύξει σε συμπαιγνία με τον (τότε) Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, εκλογές σε χρόνο εξπρές , παρά τις αντίθετες υποσχέσεις που είχε δώσει σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για "συγκυβέρνηση"».

Η εκδοχή Λαφαζάνη επιβεβαιώνει ότι η δημοκρατική αντιπολίτευση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να μείνει η χώρα στην ΕΕ. Αλλά γιατί η χώρα διασώθηκε με την αντιπολίτευση να δίνει λευκή κάρτα στον Τσίπρα, να εξαπατήσει εκ νέου τους πολίτες στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, ακόμα δεν το γνωρίζουμε. Και χρειάζεται να το μάθουμε. Είναι στοιχειώδης υποχρέωση της πολιτείας προς τη δημοκρατία και τις αρχές της. Διότι αν δεν μάθουμε καθαρά τι συνέβη, η Δημοκρατία θα μπορούσε να βρεθεί εκ νέου όμηρος μιας επόμενης εφόδου των λαϊκιστών εναντίον της. Κι αυτό, τώρα που ξέρουμε, οφείλουμε να το αποτρέψουμε.


Ο Αλ . Τσίπρας είδε το άστρο του να ανατέλλει σχεδόν παράλληλα με το άστρο του Πάμπλο Ιγλέσιας στην Ισπανία .

Υπήρξαν τότε και οι δύο , Τσίπρας και Ιγλέσιας , ελπιδοφόροι ηγέτες μιας καινούργιας ριζοσπαστικής Αριστεράς που άφηνε πίσω της τα δογματικά στερεότυπα και χωρίς να εγκαταλείπει το μεγάλο όραμα της κοινωνικής αλλαγής , έμοιαζε γειωμένη σε επίκαιρους ριζοσπαστικούς στόχους ανατροπής που θα διασφάλιζαν άμεσα ένα γόνιμο συνδυασμό της ανάπτυξης με ένα ουσιαστικό αξιοκρατικό κόμμα κοινωνικό και οικολογικό πρόσωπο , τα οποία θα συνοδεύοντο , ως απαραίτητη προϋπόθεση , με εμβάθυνση της δημοκρατίας , της ελευθερίαςκαι της ανεξαρτησίας την λαών και των χωρών τους .

΄Οσοι εξαρχής διέβλεπαν , όπως ο υπογράφων , από θέσεις μή δογματικής Αριστεράς και από τη σκοπιά ενός μεγάλου δημοκρατικού , πατριωτικού , λαϊκού μετώπου που θα ένωνε τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία , τις ισχυρές δόσεις αναξιοπιστίαςτων δύο τότε ανερχόμενων αστέρων και την αδυναμία τους να υπηρετήσουν πειστικά τους στόχους των μεγάλων ανατροπών με σχεδιασμένη αμφισβήτηση των αντιδραστικών ολιγαρχικών δομών οικονομικής εξουσίας και του παρωχημένου ευρωατλαντικού μονόδρομου , περίπου καταγγέλοντο τότε ως άνθρωποι των σπηλαίων που αρνούντο να δούν τις σύγχρονες εξελίξεις !

Τσίπρας και Ιγλέσιας, τότε, θαμπωμένοι από τις επιτυχίες τους και την ενθουσιώδη λαϊκή στήριξη , προχωρούσαν πανηγυρικά χέρι-χέρι, απολαμβάνοντας τις πολλαπλές συναντήσεις και τις κοινές μεγάλες συγκεντρώσεις τους στην Αθήνα, στην Μαδρίτη και στις Βρυξέλλες .

Ουδέποτε μπορούσαν να φανταστούν ότι θα ήταν καπετάνιοι ενός νέου πολιτικού Τιτανικού που έφερε το όνομα της Αριστεράς και τον οποίο, με τις κωλοτούμπες του και την αφομοίωση τους στο σύστημα που είχαν υποσχεθεί ότι θα αλλάξουν, οδηγούσαν απευθείας στο παγόβουνο .

Σήμερα ο Πάμπλο Ιγλέσιας , μετά την οδυνηρή εκλογική ήττατων Ποδέμος , που μόνο η “Αυγή” την κατέγραψε ως νίκη του , υποχρεώθηκε να επικυρώσει με τον πιο ταπεινωτικό τρόπο την παραίτησή του από την ηγεσία των Ποδέμος και την πολιτική .

Ας μην έχουμε καμμιά αμφιβολία ότι την επιλογή του Ιγλέσιαςγρήγορα , ίσως πιο γρήγορα απ΄ότι φανταζόμεθα , θα υποχρεωθεί να την ακολουθήσει με εκείνο ή τον άλλο τρόπο , με εκείνη ή την άλλη μορφή, ο Αλ. Τσίπρας .

Απλώς, όσο ο τελευταίος , μαζί με την σκληρή ηγετική ομάδα του , παραμένει προσκολλημένος στην καρέκλα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ , καρέκλα που τόσο λάτρεψε και λατρεύει , τόσο θα ευτελίζει ακόμα περισσότερο την έννοια της Αριστεράς , την οποία συνεχίζει ακούραστος να κακοποιεί και το πολύ χειρότερο τόσο περισσότερο θα βλάπτει τον τόπο ως το πιο ανέλπιστοδώρο στον Κυρ. Μητσοτάκη , την καταστρεπτική πολιτική του και την κάκιστη “ επικυριαρχία“ του τελευταίου στην πολιτική ζωή .

Είναι , νομίζω , κάτι που δεν αξίζουν οι φίλοι και κυρίως οι απλοί πολίτες που ακολουθούν τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ευρύτερα ο κόσμος που έχει απογοητευθεί βάναυσα από την πολιτική της ΝΔκαι του Κυρ. Μητσοτάκη και αναζητά πολιτική στέγη και ελπίδα.  .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου