οι κηπουροι τησ αυγησ

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Με ποιον βαρόνο των ιδιωτικών καναλιών είχε κρυφό ραντεβού ο υπουργός του ΣΎΡΙΖΑ...


ΤΙ  ΚΡΥΒΕI ΤΟ ΠΑΠΠΑΣ GATE 

TON ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2016 

ΣΤΗ ΝEAΥΟΡΚΗ

  

Εκκωφαντική σιωπή επικρατεί για τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε ΕΡΤ, ΑΠΕ και ιδιωτικά ΜΜΕ για  την υπόθεση Παππά, τo Σεπτέμβριο του2016 κατά  την  επίσκεψη του  στη Νέα Υόρκη και προκαλεί ερωτηματικά η στάση του ΕΣΡ.

Οι δικαστικές αποφάσεις  επιβάλλουν  και  από 15.000  ευρώ στους τότε γενικούς διευθυντές Σταύρο Καπάκο  και  Μιχάλη Ψύλλο για μεταδόσεις, που (σύμφωνα με την δικαστική  απόφαση)  όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στα γεγονότα αλλά και συκοφαντούν.

Ηδη τίθεται ζήτημα για την ΕΣΗΕΑ, διότι ο Σ Καπάκος παραμένει γενικός γραμματέας και πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ και ο Μιχ. Ψύλλος συνεχίζει να είναι στη δύναμη του ΑΠΕ, παραβιάζοντας προκλητικά τις διατάξεις για παράλληλη απασχόληση, που ο ίδιος εισηγήθηκε, ως αριστερή …εξυγίανση.

Ένα θέμα που απασχολεί είναι αν από τα πρόστιμα προκαλείται απιστία σε βάρος του Δημοσίου, γεγονός που μαζί με τις διοικήσεις των δύο φορέων συμπαρασύρει, όπως φαίνεται,  και συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.  

Οι μεταδόσεις, του 2016 όπως προκύπτει από την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, φαίνεται  ότι απηχούσαν την γραμμή του τότε υπουργείου Τύπου, σε βάρος δημοσιογράφων ανταποκριτών Τ/Σ, οι οποίοι  τελικά  έχασαν την δουλειά τους. Την αποκάλυψη έχει κάνει κυριακάτικη εφημερίδα.

  Απομένει να αποκαλυφτεί αν η μυστική συνάντηση τότε, του υπουργού με τον βαρόνο του τηλεοπτικού καρτέλ ολοκληρώθηκε  στη Ν Υόρκη!... Κάποιοι πιθανόν να  έχουν χάσει  τον ύπνο τους με το βιβλίο που πρόκειται να κυκλοφορήσει.

Υπάρχει όμως και η σημερινή λογοκρισία  της είδησης για την δικαστική απόφαση και των προστίμων,  για τα γεγονότα στη Νέα Υόρκη, στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ, η οποία δεν μεταδόθηκε και για την οποία θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση του ΕΣΡ στο οποίο συμμετέχουν ακαδημαϊκοί των ΜΜΕ κα.

   Η τελευταία εξέλιξη συμπίπτει  με την κατάρτιση του νέου οργανισμού του γραφείου του Πρωθυπουργού, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγονται τα δύο δημόσια ΜΜΕ.

Στα ιδιωτικά κανάλια η τρομοκρατία με απολύσεις και συμβάσεις με εργολάβους δεν αφήνει και πολλά περιθώρια στους δημοσιογράφους να κάνουν την δουλειά τους. Άλλωστε η στροφή των καναλαρχών  σε παραγωγές-τηλεοπτικά «σκουπίδια» είναι ολοφάνερη, όπως και  λυκοφιλίες της διαπλοκής για να αρχίσει το ματς.

.

  

                               ,                                       

ΚΑΙ Η ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΣΚΗΝΕΣ ΣΚΛΗΡΟΥ ΡΟΚ  ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ KAI ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Ποιος θα πληρώσει τα πρόστιμα 

EΡΤ και ΑΠΕ για FAKE ΝEWS 

από τις μέρες του  2016.

Σκηνές σκληρού ροκ προκαλούν οι νέες  εξελίξεις με την υπόθεση Παππά, τo Σεπτέμβριο του2016 κατά  την  επίσκεψη του  στη Νέα Υόρκη και τις δικαστικές αποφάσεις που επιβάλλουν  πρόστιμα  στην ΕΡΤ το ΑΠΕ ( από 15.000  ευρώ) και  από 15.000  ευρώ στους τότε γενικούς διευθυντές Σταύρο Καπάκο  και  Μιχάλη Ψύλλο για μεταδόσεις που, (σύμφωνα με την απόφαση)  όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στα γεγονότα αλλά και συκοφαντούν.  

Οι μεταδόσεις, όπως προκύπτει από την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, φαίνεται  ότι απηχούσαν την γραμμή του τότε υπουργείου Τύπου, σε βάρος δημοσιογράφων ανταποκριτών Τ/Σ, οι οποίοι  έχασαν την δουλειά τους. Την αποκάλυψη έκανε κυριακάτικη εφημερίδα.

Άλλωστε και ο απεσταλμένος  τότε του ΑΠΕ και μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με επιστολή του είχε διαχωρίσει την θέση του, διαμαρτυρόμενος για τις μεταδόσεις  αυτές, όπως έγιναν και για το περιεχόμενο τους.  

 Η υπόθεση απασχόλησε σήμερα την τηλεδιάσκεψη    στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τον γενικό διευθυντή ειδήσεων της ΕΡΤ Φ. Καφαράκη, ο οποίος εκλήθη με αφορμή ΟΣΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΓΙΑ  ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ  στο ραδιομέγαρο, απέφυγε να πάρει θέσει αφήνοντας εκτεθειμένη την διοίκηση που υπηρετεί.   

Η διευθύντρια σύνταξης  του ΑΠΕ σε άλλη  τηλεδιάσκεψη με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, η οποία  προηγήθηκε, παρά την ευθύνη της  στη ροή των ειδήσεων του  πρακτορείου, και την υπόθεση με τα εμβόλια ,παρέπεμψε στον σημερινό πρόεδρο του ΑΠΕ και στο νομικό σύμβουλο  , όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έπαιξε η είδηση της δικαστικής απόφασης στην ιστοσελίδα του  πρακτορείου!.. Δηλαδή έδωσε κάποιους άλλους  για  λογοκρισία.

Η επικαιρότητα για το θέμα  συμπληρώνεται-και όχι τυχαία- με την απομάκρυνση-ξέπλυμα  από το προεδρικό περιβάλλον  στην Αξιωματική Αντιπολίτευση ,του πρώην  υπουργού Ν. Παππά, που είχε τότε  την ευθύνη της ΕΡΤ και του ΑΠΕ. Προφανώς λόγω των δικαστικών αποφάσεων και της επικείμενης κυκλοφορίας βιβλίου για το θέμα.

Αναμένεται να αποκαλυφτεί αν η μυστική συνάντηση του υπουργού με τον βαρώνο του τηλεοπτικού καρτέλ ολοκληρώθηκε  στη Ν Υόρκη.

 Ταυτόχρονα όμως καθήκοντα για θέματα τύπου αναλαμβάνει ο συνεργάτης του πρώην υπουργού     Ελ. Κρέτσος, που τον είχε διαδεχτεί την κρίσιμη περίοδο στην εποπτεία των ΜΜΕ, γνωστός και από την πολιτική φιλία του με τη σύμπραξη Καπάκου-Αντωνιάδου στην ΕΣΗΕΑ.

Η λογοκρισία όμως   της είδησης και των προστίμων σήμερα για τα γεγονότα στη Νέα Υόρκη, στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ, συμπίπτουν με την κατάρτιση του νέου οργανισμού του γραφείου του Πρωθυπουργού, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγονται τα δύο δημόσια ΜΜΕ.

Και καλά η σύμπραξη Σύριζα-ΝΔ στην πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ  έχει γραμμάτια να εξοφλήσει στο  σύστημα Παππά από το οποίο όμως κρατάει αποστάσεις  ακόμη και η Κουμουνδούρου!    Η επιλογή όμως να περάσει τώρα ζούλα η υπόθεση, τι και ποιους εξυπηρετεί;

Πάντως φαίνεται να είναι στο κλίμα- και όχι μόνο- που υπηρετεί το άνοιγμα  του  ΑΠΕ στην αγορά  και συμφωνίες    για την ΕΡΤflix.                      

                                                                                                04/09/2020

Kίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου