οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

. Ομως, η διοίκηση μιας χώρας δεν είναι δεκαπενταμελές συμβούλιο, κύριε πρωθυπουργέ, ούτε το κράτος είναι σχολείο για να το καταλαμβάνεις. Και η πρωθυπουργία σίγουρα δεν αποτελεί μία πανεπιστημιακή σχολή που μπορείς χωρίς να παρακολουθείς, αλλά επιδιδόμενος σε κομματικές ασκήσεις, να πάρεις κάποτε το πτυχίο σου. Εξάλλου, αν είσαι προορισμένος για να διοικήσεις μία χώρα, δεν χρειάζεται καν να εργαστείς.Το πώς είναι δυνατό να γίνει αυτό δεν το γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω είναι πως όλοι εκεί στην κυβέρνηση μπερδέψατε τα κομματικά σας όνειρα με την πραγματικότητα, και παίξατε τυχερά παιχνίδια με τις ζωές μας.....




"ΠΑΙΞΑΤΕ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ": Από τις πιο συνοπτικές, παραστατικές και ακριβείς καταγραφές των έξι μηνών διακυβέρνησης από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΣ, αποτελεί η επιστολή του κ. Θεοχάρη Χ. Κυζιρίδη, από τη Θεσσαλονίκη, υπό τον τίτλο "Σπατάλησαν έξι μήνες", από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ". Παρατίθεται, αμέσως στη συνέχεια και προσωπικώς τον ευχαριστώ:

"Κύριε διευθυντά
Εστω και την ύστατη ώρα ο κύριος πρωθυπουργός ανέκρουσε πρύμναν μπροστά στα σχέδια των πανεπιστημιακών οικονομολόγων του, θιασωτών μάλλον του Μπίσμαρκ, και των οπαδών του των επίγειων σοσιαλιστικών παραδείσων. Μέχρι όμως να γίνει αυτό, χωρίς να ξεχνούμε ότι ο ίδιος δεν μπορεί παρά να ήταν πλήρως ενήμερος, η χώρα πλήρωσε πολύ ακριβά, και εξακολουθεί να πληρώνει, την αμετροέπεια αν όχι τον ερασιτεχνισμό και την έλλειψη ικανοτήτων του. Σπατάλησε έξι μήνες κάνοντας ότι διαπραγματεύεται σκληρά. Παρήγαγε μηδενικό έργο και αναπαρήγαγε κακές πρακτικές κομματισμού στη δημόσια διοίκηση μιμούμενος με τον χειρότερο τρόπο τους προκατόχους του και ξεχνώντας γρήγορα αυτά για τα οποία τους κατηγορούσε. Αρχισε να μοιράζει διορισμούς και χρήματα τα οποία όμως δεν είχε.
Ξέχασε ότι στην αντιπολίτευση μπορεί ανέξοδα να έλεγε ό,τι ήθελε, αλλά στην κυβέρνηση θα έπρεπε να προσγειωθεί από τα νέφη των υπερφίαλων σοσιαλιστικών οραμάτων του στη σκληρή πραγματικότητα, όπου, δυστυχώς, η οικονομία δεν συμβαδίζει πάντοτε με τις επιθυμίες μας, όπως θα έλεγε και ένας σύντροφός του. Επέμενε σε ένα δημοψήφισμα για λόγους σκοπιμότητας, και αυτό το πληρώσαμε πολύ ακριβά σε κάθε επίπεδο. Τώρα πια, νταούλια δεν ακούγονται, μνημόνια δεν έχουν ακυρωθεί με ένα νομοσχέδιο, λεφτά για αυξήσεις και παροχές δεν υπάρχουν. Η υποτιθέμενη εναλλακτική λύση με συντροφικά χρήματα και εφορμήσεις δεν φάνηκε ότι ήταν παρά ένα παντελώς ανεφάρμοστο παιχνίδι, εφάμιλλο ίσως μόνο του διαφημιστικού παιδικού τρένου των συγκυβερνώντων του. Ομως, η διοίκηση μιας χώρας δεν είναι δεκαπενταμελές συμβούλιο, κύριε πρωθυπουργέ, ούτε το κράτος είναι σχολείο για να το καταλαμβάνεις. Και η πρωθυπουργία σίγουρα δεν αποτελεί μία πανεπιστημιακή σχολή που μπορείς χωρίς να παρακολουθείς, αλλά επιδιδόμενος σε κομματικές ασκήσεις, να πάρεις κάποτε το πτυχίο σου. Εξάλλου, αν είσαι προορισμένος για να διοικήσεις μία χώρα, δεν χρειάζεται καν να εργαστείς.Το πώς είναι δυνατό να γίνει αυτό δεν το γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω είναι πως όλοι εκεί στην κυβέρνηση μπερδέψατε τα κομματικά σας όνειρα με την πραγματικότητα, και παίξατε τυχερά παιχνίδια με τις ζωές μας.



Θεοχαρης Χ. Κυζιριδης - Θεσσαλονίκη"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου