οι κηπουροι τησ αυγησ

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ" Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑ- ΚΡΙΣΠΗ...


Σε επίτιμο μέλος 
του ιστορικού 
Φιλολογικού Συλλόγου "ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ"
ανακηρύχθηκε την περασμένη Τρίτη, 16 Απριλίου 2024
η Αναστασία Σαμαρά-Κρίσπη




Μία ιδιαίτερη στιγμή γιά την Πρόεδρο του Ιδρύματος Διεθνών Νομικών Μελετών Καθηγητή Ηλία Κρίσπη και Αναστασίας Σαμαρά-Κρίσπη ήταν η περασμένη Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου "ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ", στην Πλατεία Καρίτση της πρωτεύουσας, γιά την ανακήρυξη των νέων επιτίμων μελών. 

Στην πανηγυρική αυτή εκδήλωση, η Αναστασία Σαμαρά-Κρίσπη ανακηρύχθηκε σε επίτιμο μέλος του "ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ" γιά το πλούσιο επιστημονικό και εν γένει συγγραφικό της έργο και γενικότερα γιά τη συμμετοχή της εις τα κοινά και τής απονεμήθηκαν οι προβλεπόμενες τιμητικές διακρίσεις. Στην προσωπικότητα και το έργο της τιμηθείσης ανεφέρθη ο Πρόεδρος του Συλλόγου, καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Βασίλειος Κωνσαντινόπουλος, ενώ σύντομο χαιρετισμό-ευχαριστήριο γιά τη γενόμενη τιμή απηύθυνε η τιμηθείσα.

Προσωπικώς, ως εκδότης της "ΚΑΣΤΑΛΙΑΣ", αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή διότι η ανακήρυξη της κας Σαμαρά σε επίτιμο μέλος του "ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ" αντανακλά τελικώς και εις την "ΚΑΣΤΑΛΙΑ",  χάρις εις την άψογη συνεργασία που είχαμε, στη δύσκολη περίοδο του χειμώνα 2020-2021, με το Ίδρυμα εις το οποίο προεδρεύει, γιά τη συνέκδοση του επετειακού-συλλογικού τόμου "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ: Διεθνείς,θεσμικές και πολιτικές προσεγγίσεις (1800-1831)", με συνεπιμελητές γιά την έκδοση του τόμου, πέραν της ιδίας και τη Σοφία Κ. Μωραΐτη και τον Στέλιο Αλειφαντή.

Την άριστα οργανωμένη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της πολιτικής, Διπλωμάτες, Στρατιωτικοί ε.α., Καθηγητές Πανεπιστημίου, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλογικοτήτων, λογοτέχνες και επιχειρηματίες.

Ήμουν παρών εις την εκδήλωση της περασμένης Τρίτης και είχα τη χαρά να τη συγχαρώ εκ του σύνεγγυς, όπως και με το κείμενο αυτό. Αποβλέπω στις επόμενες συν-εκδοτικές μας πρωτοβουλίες, με την ίδια επιτυχία.

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Με τον Πρόεδρο του "Παρνασσού", Καθηγητή Βασ. Κωνσταντινόπουλο

Με το Ναύαρχο ε.α. Βασ. Μαρτζούκο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου