οι κηπουροι τησ αυγησ

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Από τον Ιούνιο, ο στόχος είναι να έχουν ψηφιοποιηθεί όλες οι σχετικές υπηρεσίες ώστε διαδικασίες, όπως η χορήγηση αντιγράφων αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας, η άρση παρακράτησης, οι ανανεώσεις αδειών κ.ά., να πραγµατοποιούνται χωρίς ανθρώπινη παρέµβαση ώστε να αποφεύγονται φαινόµενα διαφθοράς. Εως το τέλος του χρόνου, σύµφωνα µε στελέχη της Περιφέρειας, τα διπλώµατα, οι άδειες οδήγησης και οι πινακίδες των Ι.Χ. αυτοκινήτων θα αποστέλλονται στα σπίτια των πολιτών µε κούριερ µε χρέωση της Περιφέρειας....

Από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", και..


"Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 23/04/24

«∆ιεκπεραιωτές» για άδειες, διπλώµατα και πινακίδες σε όσους κατέβαλλαν «γρηγορόσηµο» φέρεται να ήταν 26 υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής. Ολα ξεκίνησαν από καταγγελίες πολιτών στην Εθνική Αρχή ∆ιαφάνειας και οδήγησαν στην άσκηση διώξεων για ποινικά και πειθαρχικά παραπτώµατα σε διευθυντές και υπαλλήλους της Γενικής ∆ιεύθυνσης Μεταφορών. Από τον Ιούνιο, ο στόχος είναι να έχουν ψηφιοποιηθεί οι σχετικές υπηρεσίες ώστε οι διαδικασίες να πραγµατοποιούνται χωρίς ανθρώπινη παρέµβαση.

Tραπεζάκια εξυπηρέτησης είχαν στήσει ακόµη και εντός της ∆ιεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής οι λεγόµενοι «διεκπεραιωτές», που αναλάµβαναν να βγάλουν άδειες, διπλώµατα οδήγησης, αλλά και την έκδοση πινακίδων αυθηµερόν έναντι σεβαστού «γρηγορόσηµου». Πολλοί πολίτες απευθύνονταν σε αυτούς αντί για τον επίσηµο γκισέ των υπηρεσιών της Περιφέρειας προκειµένου να κερδίσουν χρόνο. Η επίσπευση των διαδικασιών γινόταν µέσω κυκλώµατος το οποίο είχε στηθεί, ξεκινούσε από τα τραπεζάκια και έφθανε έως τα διευθυντικά στελέχη της Γενικής ∆ιεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής. Οπως επισηµαίνουν πηγές της Περιφέρειας Αττικής, τα περισσότερα περιστατικά διαφθοράς εντοπίζονταν στον Βόρειο Τοµέα. Αξίζει να σηµειωθεί ότι αντίστοιχο κύκλωµα είχε εντοπιστεί στις ίδιες υπηρεσίες το 2020.

Καταγγελίες πολιτών

Ολα ξεκίνησαν από καταγγελίες πολιτών στην Εθνική Αρχή ∆ιαφάνειας και οδήγησαν στην άσκηση διώξεων για ποινικά και πειθαρχικά παραπτώµατα σε διευθυντές και υπαλλήλους της συγκεκριµένης διεύθυνσης. Σε αυτό το πλαίσιο, ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς αποφάσισε τη µετακίνηση 50 εργαζοµένων από τη συγκεκριµένη διεύθυνση σε άλλες υπηρεσίες. Ταυτόχρονα, ξηλώθηκαν από τη θέση τους και οι επτά διευθυντές της Γενικής ∆ιεύθυνσης, αν και οι τρεις εξ αυτών φέρεται να εµπλέκονται στην υπόθεση. Οι 26 υπάλληλοι που βαρύνονται µε ποινικά αδικήµατα, όπως σύσταση και συµµετοχή σε εγκληµατική οργάνωση, ή πειθαρχικά αδικήµατα βρίσκονται σε αναστολή καθηκόντων, ενώ οι υπόλοιποι θα µετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Από τον Ιούνιο, ο στόχος είναι να έχουν ψηφιοποιηθεί όλες οι σχετικές υπηρεσίες ώστε διαδικασίες, όπως η χορήγηση αντιγράφων αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας, η άρση παρακράτησης, οι ανανεώσεις αδειών κ.ά., να πραγµατοποιούνται χωρίς ανθρώπινη παρέµβαση ώστε να αποφεύγονται φαινόµενα διαφθοράς. Εως το τέλος του χρόνου, σύµφωνα µε στελέχη της Περιφέρειας, τα διπλώµατα, οι άδειες οδήγησης και οι πινακίδες των Ι.Χ. αυτοκινήτων θα αποστέλλονται στα σπίτια των πολιτών µε κούριερ µε χρέωση της Περιφέρειας. 

«Στόχος µας είναι να σταµατήσουµε οποιαδήποτε διά ζώσης επαφή στον γκισέ τής κάθε υπηρεσίας. Η Περιφέρεια θα πηγαίνει στον πολίτη και όχι ο πολίτης στην Περιφέρεια», τονίζει χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Αττικής. Εως το τέλος του χρόνου επίσης σχεδιάζεται να έχει ολοκληρωθεί η δηµιουργία smart room, µια ψηφιακή εφαρµογή που θα αποτυπώνει σε πραγµατικό χρόνο την πορεία των διαδικασιών σε κάθε περιφερειακή ενότητα. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι εφικτή η καταγραφή των υπηρεσιών που έχουν ιδιαίτερο φόρτο και η συγκριτική αποτύπωση των υπηρεσιών που παρέχονται σε κάθε περιφέρεια για το ίδιο αντικείµενο. Παράλληλα, το συγκεκριµένο εργαλείο θα µπορεί να εντοπίσει τυχόν δυσλειτουργίες στην πορεία διεκπεραίωσης των εργασιών.

...από "ΤΑ ΝΕΑ"

"ΤΑ ΝΕΑ", 23/04/24

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου