οι κηπουροι τησ αυγησ

Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ" Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΕ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ "ΓΑΛΑΖΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ" ΜΕ ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΡΙΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟ: "ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ"-ΟΡΟΣ ΜΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΔΙΟΛΟΥ ΚΑΤΑΝΟΗΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ "ΤΟΥ", ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΠΑΡΑ ΩΣ ΟΧΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΥΧΟΔΙΚΩΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ...Η "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΩΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΦΘΙΝΕΙ...

Από "ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ"

"ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ", 04-05/05/24


"ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ", 04-05/05/24



































































...από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ"

"Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ", 04-05/05/24
















ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΖΟΛΕΤΟΥ

Τα θερµά λόγια του Στέφανου Κασσελάκη για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, όσον αφορά την εκπροσώπηση που έχει προσφέρει σε οικογένειες των θυµάτων των Τεµπών και την παρουσία της στη Βουλή για τη συγκεκριµένη υπόθεση, γεννούν το εύλογο ερώτηµα: «Υπάρχει “Ζωή” στον ΣΥΡΙΖΑ µετά τις ευρωεκλογές;». Πληροφορίες της «Κ» µιλούν και για συγχαρητήριο τηλεφώνηµα που δέχτηκε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας από τον Στέφανο Κασσελάκη για τη στάση της κατά την πρόταση δυσπιστίας απέναντι στον Κώστα Καραµανλή στα τέλη Μαρτίου.

Το φλερτ στην πραγµατική ζωή είναι µια διαδικασία που δεν µπορεί να διαιωνίζεται. Εχει αρχή, µέση και τέλος. Στην πολιτική αυτός ο κανόνας δεν ισχύει. ∆ύο κόµµατα µπορεί να ρίχνουν «λοξές µατιές» και τελικά να έρθουν κοντά ακόµη και έπειτα από έναν πλήρη κυβερνητικό κύκλο. Και ας έχουν ακουστεί βαριές κουβέντες ενδιάµεσα. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει επιµείνει στον µοναχικό δρόµο παρά τα καλέσµατα που είχε προεκλογικά για συνένωση των δυνάµεων της Αριστεράς απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Και δικαιώθηκε. ∆εν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Στέφανου Κασσελάκη να βρεθεί στο συνέδριο του Φεβρουαρίου µιλώντας για «µεταλλαγµένο κόµµα», ενώ τον έχει αποκαλέσει «golden boy». Τώρα εµφανίζεται σε δηµοσκοπήσεις ενισχυµένη µε ποσοστό άνω του 4%.

Τα βλέπει όλα αυτά ο Στέφανος Κασσελάκης µε το βλέµµα στραµµένο στο µέλλον; Ενδεχοµένως να έχει δώσει µεγαλύτερη σηµασία στο προεκλογικό σύνθηµα της Πλεύσης Ελευθερίας «δεν κοιτάµε ούτε αριστερά ούτε δεξιά, κοιτάµε µπροστά», καθώς και ο ίδιος δεν ακολουθεί την πεπατηµένη. Με αντισυστηµική ροπή εστιάζει σε θέµατα διαφθοράς, κράτους δικαίου και σκανδάλων, συµβαδίζοντας σε κάποιες περιπτώσεις µε το αυστηρό - εισαγγελικό ύφος της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Οσοι πιστεύουν στα σηµάδια δεν ξεχνούν πως κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το κεντρικό σύνθηµα στο κόκκινο videο wall ακριβώς από πίσω του έγραφε «Για µια καλύτερη ζωή». Οι πιο πρακτικοί αναµένουν να δουν ποιο θα είναι το άθροισµα των ποσοστών των δύο κοµµάτων µετά τις ευρωεκλογές και τι µπορεί αυτό να σηµαίνει στην πορεία προς το 2027.

Για την ώρα, η αυτονοµία των δύο είναι αδιαπραγµάτευτη. Εχει αρκετούς «πονοκεφάλους» ο Στέφανος Κασσελάκης να ξεπεράσει µέχρι να αρχίσει να µετράει πιθανούς συµµάχους. Σύµφωνα µε πληροφορίες της «Κ», µέχρι τις 2.00 τα ξηµερώµατα της Τετάρτης το επιτελείο που έχει αναλάβει τη διαφηµιστική προβολή του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίαζε για τη γραµµή που θα ακολουθήσει το κόµµα. Θα υπάρχει ένα κεντρικό µήνυµα που θα συµπυκνώνει τα πάντα ή πολλά σήµατα που θα εκπέµπουν θετικά vibes στην κοινωνία; Ενα πρώτο βήµα έγινε µε την κατάθεση της πρότασης νόµου για την ακρίβεια.

Παράδεισος και κόλαση

Αποµένουν 35 εικοσιτετράωρα µέχρι τις ευρωεκλογές, µε στελέχη και βουλευτές να νιώθουν µέσα στο πνεύµα των ηµερών πως όσο κοντά είναι η «Ανάσταση», άλλο τόσο κοντά είναι το «πυρ το εξώτερον». Το «θαύµα» για τον Στέφανο Κασσελάκη περιγράφεται µέσα από τρεις συνθήκες το βράδυ της 9ης Ιουνίου: ξεκάθαρη δεύτερη θέση µε καλή διαφορά από το ΠΑΣΟΚ, ποσοστό που να πλησιάζει ή να ξεπερνάει το 20% και µείωση της ψαλίδας µε τη Νέα ∆ηµοκρατία στο µισό σε σχέση µε τις προηγούµενες κάλπες (10%-12%). Με αυτόν τον συνδυασµό ο νέος πρόεδρος, αφού θα έχει περάσει από «χίλια κύµατα», θα είναι ο αδιαφιλονίκητος νικητής. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα του ανήκει.

Αν τα «µαντάτα» της κάλπης δεν είναι καλά, ακόµη και αν κερδίσει τη δεύτερη θέση, όµως µε χαµηλό ποσοστό, η αµφισβήτηση δεν θα αργήσει να έρθει. ∆εν είναι λίγοι εκείνοι µέσα στο κόµµα που «τον περιµένουν στη γωνία» προκειµένου να τον κατηγορήσουν για «δεξιά στροφή» και βίαιη αλλαγή του εκλογικού µείγµατος. Μετά τα περί «ιερής συµµαχίας του ΝΑΤΟ» και τις συνεχείς αναφορές στη θρησκεία, η είδηση για τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ µε τον Αρη Σπηλιωτόπουλο προβληµάτισε αρκετό κόσµο. Ο πρώην υπουργός της Νέας ∆ηµοκρατίας φέρεται να έχει επαφές µε τον Μανώλη Καπνισάκη. Θα αναλάβει την ανάλυση µετρήσεων επικεντρώνοντας στα focus groups και στη µελέτη ποιοτικών δεδοµένων συγκεκριµένων κοινωνικών οµάδων. Καλές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ µε τον κ. Σπηλιωτόπουλο υπήρχαν από το 2019, χωρίς, ωστόσο, να έχει επισηµοποιηθεί κάποια συνεργασία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου