οι κηπουροι τησ αυγησ

Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο το κόμμα της χρεοκοπίας που συμμάχησε με τον Καμμένο και (ας το πω όσο πιο κομψά είναι δυνατόν) δεν έκανε τίποτα για να μην καθυστερήσει η δίκη της Χρυσής Αυγής, να κατηγορεί την κυβέρνηση για τις απόψεις ενός υφυπουργού, που δεν είναι απόψεις περιθωριακές, ριζοσπαστικές αλλά εκτεταμένα συζητιούνται στον επιστημονικό χώρο του – και στο κάτω κάτω δεν επηρεάζουν σε τίποτα την κυβερνητική δραστηριότητά του. Η επίθεση συνεχίστηκε, και συνεχίζεται ακόμη, ώστε ο Βαρτζόπουλος να χρειαστεί να κάνει διευκρινίσεις. Ως σοβαρός άνθρωπος, δεν είπε ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν (όπως λένε όσοι δημοσίως λένε βλακείες, αφού τους κράξουν) αλλά εξήγησε ότι μίλησε για τα «διαφορετικά βιολογικά χαρακτηριστικά των φύλων, ότι το αρσενικό έχει συνήθως σημαντικότερη σωματική δύναμη, άρα είναι πιο επικίνδυνο στην επιθετικότητά του από το θηλυκό». Πώς τολμάει να είναι τόσο αντιδραστικός, πώς τολμάει να πιστεύει ότι το φύλο έχει βιολογικά χαρακτηριστικά και δεν είναι κοινωνική κατασκευή, όπως και η «πατριαρχία»;...

Aπό "ΤΑ ΝΕΑ/ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ"

"ΤΑ ΝΕΑ/ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ",
03-05/05/24

 
ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΗ

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει μια συντονισμένη επίθεση εναντίον ενός κυβερνητικού στελέχους, όχι για τη δουλειά του στον κυβερνητικό ρόλο του ή για κάποιες ενδεχόμενες παραλείψεις του, αλλά για τις απόψεις του. Μια επίθεση τύπου cancel, που στόχο έχει, αφού τον ακυρώσει επιστημονικά και τον κατατάξει οριστικά στην Ακροδεξιά, να τον εξοντώσει ηθικά και πολιτικά – αφού πρώτα κάνει όση ζημιά μπορεί να κάνει στην κυβερνώσα παράταξη, την οποία συστηματικά ο προοδευτισμός επιδιώκει να στιγματίσει ως σκοταδιστική.

Ο λόγος για τον ψυχίατρο και υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο. Ο οποίος σε συνέντευξή του είπε και τα εξής: «Σε όλη την πανίδα, σε κάθε μορφή έμβιου όντος, το αρσενικό είναι πιο επιθετικό γιατί στη φύση αυτό είναι που κυνηγάει την τροφή και αναλαμβάνει την επιθετική διεκδίκηση. Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές. Για να τίκτει. Είτε γίνεται στην αγέλη είτε γίνεται στη δυαδική μορφή που έχουμε στον homo sapiens. Είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό. Κατά συνέπεια η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση».

Για τις απόψεις αυτές, ο Βαρτζόπουλος υπέστη μια άγρια επίθεση από τον προοδευτισμό, αρχικά στα κοινωνικά δίκτυα, όπου τον πέρασαν γενεές δεκατέσσερις – μεταξύ άλλων, μάλιστα, του απένειμαν τον χαρακτηρισμό του φασίστα και του ναζιστή. Μια μάλιστα τον αποκάλεσε σύγχρονο Μένγκελε!

Και όταν ξεχαρμάνιασαν αρκετά οι έξαλλοι του Διαδικτύου, όρμησε πάνω του η Αριστερά, με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει αναλάβει την πρωτοκαθεδρία της δικαιωματικής ατζέντας και των ευκολιών της. Στην ανακοίνωσή του, το κόμμα εντελώς αναιτιολόγητα ζητούσε την απομάκρυνση του υφυπουργού χαρακτηρίζοντας τη θέση του «ανατριχιαστική και χυδαία» ενώ ο αρχηγός, ο Στέφανος Κασσελάκης, κατηγορεί τον υφυπουργό ότι «δίνει βιολογικό άλλοθι στις γυναικοκτονίες και υποτιμά τη γυναικεία φύση». Για να μη χάσουν, έσπευσαν να συνταχθούν με τις απόψεις Κασσελάκη το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά. Πώς πάν’ οι στραβοί στον Αδη; Ο ένας πίσω απ’ τον άλλο.

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο το κόμμα της χρεοκοπίας που συμμάχησε με τον Καμμένο και (ας το πω όσο πιο κομψά είναι δυνατόν) δεν έκανε τίποτα για να μην καθυστερήσει η δίκη της Χρυσής Αυγής, να κατηγορεί την κυβέρνηση για τις απόψεις ενός υφυπουργού, που δεν είναι απόψεις περιθωριακές, ριζοσπαστικές αλλά εκτεταμένα συζητιούνται στον επιστημονικό χώρο του – και στο κάτω κάτω δεν επηρεάζουν σε τίποτα την κυβερνητική δραστηριότητά του.

Η επίθεση συνεχίστηκε, και συνεχίζεται ακόμη, ώστε ο Βαρτζόπουλος να χρειαστεί να κάνει διευκρινίσεις. Ως σοβαρός άνθρωπος, δεν είπε ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν (όπως λένε όσοι δημοσίως λένε βλακείες, αφού τους κράξουν) αλλά εξήγησε ότι μίλησε για τα «διαφορετικά βιολογικά χαρακτηριστικά των φύλων, ότι το αρσενικό έχει συνήθως σημαντικότερη σωματική δύναμη, άρα είναι πιο επικίνδυνο στην επιθετικότητά του από το θηλυκό». Πώς τολμάει να είναι τόσο αντιδραστικός, πώς τολμάει να πιστεύει ότι το φύλο έχει βιολογικά χαρακτηριστικά και δεν είναι κοινωνική κατασκευή, όπως και η «πατριαρχία»;

Ηθικόν επιμύθιον. Σε έναν κόσμο αστοιχείωτων φανατικών που κάνουν φασαρία, τίποτα δεν πρέπει να μένει αναπάντητο, και τύποις και ουσιαστικά. Η δημοκρατία απαιτεί απόψεις και συγκρούσεις γι’ αυτές, όχι αφορισμούς και δημόσιο μπούλινγκ. Μπράβο στον Δημήτρη Βαρτζόπουλο που δεν υπέκυψε σ’ αυτό.

Καλό Πάσχ
α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου