οι κηπουροι τησ αυγησ

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

"....Εκαναν μια μελέτη οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, έστελναν την εισήγηση, συμφωνούσε η τρόικα και υπέγραφε ο υπουργός. Αυτή ήταν η σειρά. Κατά την «Αυγή», που βασίστηκε στην κατάθεση ενός διευθυντή του υπουργείου (τόση αξία είχε, που ήταν εδώ και ενάμιση χρόνο γνωστή, μου είπε ο Αδωνις, αλλά δεν τη χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ - αν ήταν επιβαρυντική, δεν θα τον «έκαιγαν» από την πρώτη στιγμή; Θα τον «έκαιγαν» χωρίς δεύτερη κουβέντα, σαν το κεράκι της Λαμπρής), ο Αδωνις διαμόρφωνε τις τιμές των φαρμάκων, άρα και της Novartis, άρα τα 'πιανε από τη Novartis, άρα έχουν δίκιο οι προστατευόμενοι μάρτυρες, άρα ένοχος εκ προοιμίου. Και γιατί όλη αυτή η καθυστερημένη, εκ των πραγμάτων, αντίδραση; Οπως λέει ο ίδιος, γιατί «πάτησε τον κάλο του Τσίπρα». «Τον φώτισα με προβολέα» λέει. Και δεν είναι που «πάτησε τον κάλο» του Τσίπρα, είναι ο μπαγάσας που αφήνει και κάτι υπονοούμενα νααααααα, με το συμπάθιο: ότι ο Τσίπρας πρέπει να είχε συναντήσει τον «Σαράφη» - Δεστεμπασίδη! Γι' αυτό δηλώνει ότι «όποιος έχει καθοδηγήσει τον Σαράφη θα πάει φυλακή»...."

Από "ΤΑ ΝΕΑ"

"ΤΑ ΝΕΑ", 21/02/20


Η μάχη της κουκούλας

Κωμωδία. Κανονική. Να πέφτεις κάτω από τα γέλια. Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει σκληρή μάχη χαρακωμάτων να αποφευχθεί η άρση της κουκούλας των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, διότι το οποίον, το εξής κ.λπ., κ.λπ., με κορυφαίο ότι κινδυνεύει η ζωή τους - από ποιον άραγε; Από τα μέλη της Προανακριτικής; Το πολύ πολύ να ανέβει κανενός το ζάχαρο την ώρα που θα ακούει τις παπάτζες τους και να τους αρχίσει στα χαστούκια - από άλλο τι δεν βλέπω να κινδυνεύουν. Ολόκληρη συζήτηση για το ποιος αποκάλυψε πρώτος τα ονόματά τους και αν αυτό συνιστά «θεσμική παρέκκλιση» και άλλα τέτοια. Και τι βλέπω, ανατρέχοντας στο Διαδίκτυο; Οτι τον περασμένο Οκτώβρη, στις 23, με το που ξεκίνησε τις εργασίες της η Προανακριτική, ο Λάππας ζήτησε ΝΑ ΜΗΝ εξεταστούν οι μάρτυρες Μαραγγέλη και Δεστεμπασίδης, όπως είχε εισηγηθεί η Νέα Δημοκρατία, με το σκεπτικό, προσέξτε παρακαλώ, ότι «μπορεί να είναι προστατευόμενοι μάρτυρες»!!

Πώς ήξερε ο Λάππας ότι αυτοί οι δύο μπορεί να είναι οι «προστατευόμενοι μάρτυρες»; Εχει το κληρονομικό χάρισμα; «Του το 'πανε οι μάγισσες και όλες οι καφετζούδες» των Τρικάλων, της Καρδίτσας και των γύρω περιοχών; Το είδε όνειρο; Ακούει φωνές; Τι ακριβώς του συμβαίνει του κυρίου Λάππα;

Επίσης ένας Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, που έκανε δηλώσεις για το θέμα (και φιλοξενήθηκε και πρωτοσέλιδα χθες στο πρώην ΦΕΚ «ΕφΣυν»), είναι ο ίδιος με αυτόν τον Δεστεμπασίδη που ο Λάππας τού έβγαλε την κουκούλα ουσιαστικά, δηλώνοντας ότι «μπορεί να είναι προστατευόμενος μάρτυρας»;

Κωμωδία. Κανονική. Το λέω και στην αρχή.


Αμεση προτεραιότητα

Κωμωδία κανονική και επί ευρωπαϊκού εδάφους. Οι ευρωβουλευτές του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποδυθεί σε υπέρ πάντων αγώνα για να κρατήσουν οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες τις κουκούλες - ούτε χιτζάμπ σε χώρα της Μέσης Ανατολής να ήταν. Και να ο Κούλογλου παρεμβάσεις, και να ο Παπαδημούλης δηλώσεις, και να ερωτήσεις στα όργανα της Κοινότητας ότι στην Ελλάδα κινδυνεύει η δημοκρατία από τις κουκούλες του Σαράφη και της Κελέση.

Με πείσμα δεκαπεντάχρονου μπαγάσα που δεν τον παίζουν οι υπόλοιποι συμμαθητές κι αυτός πάει και τους καρφώνει στον γυμνασιάρχη, αγωνίζονται υπέρ βωμών, εστιών και κουκουλών.

Να αγωνίζονταν το ίδιο και για τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, τι καλά που θα ήταν. Αλλά είπαμε, προτεραιότητα έχει μη και βγάλει την κουκούλα ο Σαράφης...

Του «πάτησε τον κάλο»

Επί του ιδίου: Αδώνιδος το ανάγνωσμα. Με τον Αδωνη δεν τα βάζεις. Κανόνας. Ειδικά με τον Αδωνη. Γιατί δεν είναι που έχει το μπλα μπλα και θα σε στείλει αδιάβαστο. Είναι που έχει και στοιχεία. Πολλά στοιχεία. Και έχει και απαντήσεις. Οπως για παράδειγμα με τη χθεσινή «αποκάλυψη» (να την κάνει ο Θεός) της «Αυγής». Που τον φέρει να καθορίζει εκείνος τις τιμές των φαρμάκων, όσο ήταν υπουργός. Αλλά δεν τις καθόριζε εκείνος τις τιμές. Η τρόικα τις καθόριζε. Ο κύριος Καπόνε. Ιταλός την καταγωγή, εντεταλμένος της τρόικας να ασχολείται αποκλειστικά με τη φαρμακευτική δαπάνη.

Εκαναν μια μελέτη οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, έστελναν την εισήγηση, συμφωνούσε η τρόικα και υπέγραφε ο υπουργός. Αυτή ήταν η σειρά. Κατά την «Αυγή», που βασίστηκε στην κατάθεση ενός διευθυντή του υπουργείου (τόση αξία είχε, που ήταν εδώ και ενάμιση χρόνο γνωστή, μου είπε ο Αδωνις, αλλά δεν τη χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ - αν ήταν επιβαρυντική, δεν θα τον «έκαιγαν» από την πρώτη στιγμή; Θα τον «έκαιγαν» χωρίς δεύτερη κουβέντα, σαν το κεράκι της Λαμπρής), ο Αδωνις διαμόρφωνε τις τιμές των φαρμάκων, άρα και της Novartis, άρα τα 'πιανε από τη Novartis, άρα έχουν δίκιο οι προστατευόμενοι μάρτυρες, άρα ένοχος εκ προοιμίου.

Και γιατί όλη αυτή η καθυστερημένη, εκ των πραγμάτων, αντίδραση; Οπως λέει ο ίδιος, γιατί «πάτησε τον κάλο του Τσίπρα». «Τον φώτισα με προβολέα» λέει.

Και δεν είναι που «πάτησε τον κάλο» του Τσίπρα, είναι ο μπαγάσας που αφήνει και κάτι υπονοούμενα νααααααα, με το συμπάθιο: ότι ο Τσίπρας πρέπει να είχε συναντήσει τον «Σαράφη» - Δεστεμπασίδη! Γι' αυτό δηλώνει ότι «όποιος έχει καθοδηγήσει τον Σαράφη θα πάει φυλακή»...

Ωχχχχ.

Ες αύριον τα σπουδαία

Ο ίδιος ο Τσίπρας τώρα βρισκόταν στο Παρίσι την ώρα που έριχνε τις ρουκέτες σε φάση βολή κατά βολή ο Αδωνις, του Αδώνιδος. Είχε μια ομιλία, δύο συναντήσεις και μια βραδιά σε ένα μπαράκι με καμιά δεκαριά φοιτητόπουλα εξ Ελλάδος. Ηθελε να τα πείσει να γίνουν και αυτά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαδικασία των followers, που λέει και ο Σκουρλέτης. Πίσω στην Αθήνα, ακόμη να κοπάσει ο θόρυβος από όσα συνέβησαν στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου. Οπου μας εμφάνισαν το κλίμα ωραίο, ειδυλλιακό, με αγκαλίτσες και φιλάκια, αλλά στην πραγματικότητα έγινε η σφαγή των Ιουδαίων. Επεσε το ξύλο της αρκούδας. Με 55 «ναι», 50 «όχι» και 45 αποχές «πέρασε», σου λέει, η πρόταση του Τσίπρα για τα καινούργια μέλη, αυτά που γράφονται με τον iSYRIZA και τα ρέστα, πρωτοποριακά όπως πάντα. Πλην όμως το αποτέλεσμα δεν έχει μέσα του τίποτε το πρωτοποριακό. Παραπέμπει ευθέως στην τριχοτόμηση του κόμματος της χαράς.

Οι χαμένοι, οι 50άρηδες, ζήτησαν να πραγματοποιηθεί νέα ψηφοφορία, μη αναγνωρίζοντας το αποτέλεσμα. Επέμεναν δε. Μέχρι που ανέβηκε στο βήμα ο Τσίπρας και τους είπε σε αυστηρό τόνο ένα «κόφτε την πλάκα πια, αρκετά». Οχι, «σας βαρέθηκα» δεν τους είπε. Αλλά με μια άλλη ευκαιρία σίγουρα θα το πει. Γιατί τους έχει βαρεθεί άσχημα. Και γιατί καταλαβαίνει ότι οι αχάριστοι δεν του αναγνωρίζουν ότι τους έκανε νοματαίους - κυβέρνηση!

Για να δούμε τι θα πει αύριο στο Τάε Κβον Ντο. Θα αναφερθεί σε αυτά ή θα τα έχει σκεπάσει κιόλας;

Φοβού τη διεύρυνση

Ο Μίμης, ο άλλοτε φίλος μου Μίμης Παπαγγελόπουλος, δεν επιθυμεί «διεύρυνση του κατηγορητηρίου». Εκανε και σχετική δήλωση. Είναι, λέει, παράνομη μια τέτοια πράξη από πλευράς προανακριτικής επιτροπής. Λογικό. Ο Μίμης, ο άλλοτε φίλος μου Μίμης Παπαγγελόπουλος, έχει πολύ συγκεκριμένους λόγους να μην επιθυμεί «διεύρυνση του κατηγορητηρίου». Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό γι' αυτόν και όσους «στήριξαν» την προσπάθειά του να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη. Παίρνω παράδειγμα από τη δική μου υπόθεση: ένας σοβαρός αριθμός παραγόντων της δημόσιας ζωής, και μεταξύ αυτών και κορυφαίοι νομικοί, υποστηρίζουν ότι η προτροπή του στον εισαγγελέα κύριο Παναγιώτη Αθανασίου να στήσει εις βάρος μου μια δίωξη με χαλκευμένα στοιχεία, τη στιγμή που ο τελευταίος τού έλεγε ότι δεν έχει τίποτε εις βάρος μου, το «φτιάξ' του κάτι», συνιστά, κατά τους παράγοντες αυτούς, «ακραία περίπτωση κατάχρησης εξουσίας». Συν διάφορα άλλα τα οποία παραπέμπουν στον μισό Ποινικό Κώδικα. Από την ημέρα που ο κύριος Αθανασίου κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή αυτήν τη βαρύτατη καταγγελία, δέχομαι εισηγήσεις να προβώ σε νομικές ενέργειες κατά του κυρίου Μίμη, του άλλοτε φίλου μου. Ο οποίος, ενδεικτικό του χαρακτήρα του ανδρός, την ίδια ώρα που με διαβεβαίωνε για τη φιλία και την εκτίμηση στο πρόσωπό μου και την επαγγελματική μου υπόσταση, την ίδια εκείνη ώρα προέτρεπε τον κύριο Αθανασίου - και ποιος ξέρει και ποιον άλλον… - να μου στήσει μια δίωξη κατά το πρότυπο του πώς αντιμετωπίζουν οι λατινοαμερικανικές «δημοκρατίες» τους ανθρώπους του Τύπου που τους ενοχλούν.

Αληθινά, έχει κάθε λόγο να παλεύει να αποτρέψει τη «διεύρυνση του κατηγορητηρίου». Για να δούμε αν θα τα καταφέρει τελικά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου